Bodytec : wat je moet weten over deze effectieve training

Ben jij op zoek naar een fijne plek waar je je thuis voelt? Waar je kunt sporten onder kundige begeleiding, de persoonlijke aandacht krijgt die je verdient en doelen haalt? En waar je na afloop van die intensieve sportsessie kan bijkomen in het wellness center? Zoek dan niet verder! Bij Verbluffend Anders in Tilburg combineren we de zorg voor je spieren met tijd voor jezelf. Leer alles dat je wil weten over gezonde voeding tijdens één van onze maandelijkse workshops, geniet van een ontspannen gezichtsbehandeling na het sporten en haal je doelen onder leiding van professionals. Lees hieronder meer over ons aanbod en kom gezellig langs voor een kennismaking!

Bodytec : wat je moet weten over deze effectieve training

sporten verbluffend anders ems bodytec powerslim

Bodytec is een zeer efficiënte manier van sporten om snel fit te worden. Wil je een strakker lijf of afvallen? Ook dan zie je op korte termijn resultaat. Bodytec is de merknaam van onze EMS training; doormiddel van impulsen train je met maximale weerstand je spieren. Tijdens de training draag je een speciaal wetsuit waar een vest met elektroden overheen wordt gedragen.

Tijdens de Bodytec training voer je fitnessoefeningen uit die door jouw personal trainer worden voorgedaan. Iedereen kan komen sporten, of je nu wel of niet bekend bent met lunges, squats en andere oefeningen uit de reguliere fitness.

De impulsen die je tijdens de BodyTec training krijgt zorgen ervoor dat hele simpele en makkelijker oefeningen ineens veel zwaarder zullen aanvoelen. Je krijgt een bepaalde weerstand. Die weerstand kun je vergelijken met tegen de stroom inzwemmen. Dit maakt een training dan ook zo effectief.

EMS Bodytec Verbluffend Anders Sporten in Tilburg

Wat is Bodytec?

Bodytec is gebaseerd op EMS training, en is een zeer populaire manier van trainen vanwege de effectiviteit: in slechts 20 minuten effectief trainen! Lange leve de huidige technologie, want dit betekend dat je maar je 1 of 2 keer per week langs hoeft te komen in onze sportschool in Tilburg. Dat past in iedere agenda!

Bodytec zorgt ervoor dat spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had, worden getraind. Acht grote spiergroepen, zoals de bekende BBB: buik, benen en billen, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door deze (ongevaarlijke) impulsen. Hoe het voelt? Als een soort tinteling. En fijn: de intensiteit is aanpasbaar!

Een Verbluffend Anders personal trainer doet de oefeningen voor die jij vervolgens actief gaat uitvoeren. Dankzij de impulsen worden simpele oefeningen een stuk zwaarder. De weerstaand die voelt is te vergelijken met het idee alsof je in een zwembad staat en snel naar de andere kant wilt lopen.

EMS Bodytec Verbluffend Anders Sporten in Tilburg

Bodytec is tijdbesparend en buitengewoon effectief

Wij snappen heel goed dat een BodyTec traning te mooi klinkt om waar te zijn. Maar dankzij het trainen met weerstand is Bodytec heel effectief en bespaar je ontzettend veel tijd. Tijdens een training van 20 minuten verbrandt je maar liefst 515 calorieën.

Ter voorbeeld: stel je gaat dezelfde tijd (20 minuten) hardlopen of boksen, dan verbrand je maximaal 250 calorieën. BodyTec trainingen zijn dan ook 18 keer meer effectiever dan wanneer je een normale krachttraining voltooid. Je doet een full body workout in een recordtijd. Geen tijd is daarom geen excuus meer!

EMS Bodytec Verbluffend Anders Sporten in Tilburg

Hoe werkt Bodytec?

Tijdens elke BodyTec Training draag je een soort wetsuit met met daaroverheen een vest waarop de elektroden zitten. Deze elektroden zijn weer aangesloten op het Bodytec apparaat. Aan je voeten draag je gewoon sportschoenen.

De elektroden sturen impulsen (weerstand) naar acht verschillende spiergroepen. Dankzij deze weerstand worden je spieren 20 keer per seconde aangespannen. Normaliter kan je lichaam maximaal 50% van je spiervezels tegelijk aansturen, met Bodytec is dat 90%! Dat maakt een BodyTec training zeer intensief en dus efficiënt.

Je spieren worden veel effectiever getraind dan met een reguliere krachttraining. Snel fit worden of snel afvallen is geen utopie meer, dankzij BodyTec kun je deze doelen snel omzetten naar werkelijkheid.

Nog een mooie bijkomstigheid: met sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. En je bespaart 2 uur en 40 minuten. Dat zijn twee vliegen in één klap!

EMS Bodytec Verbluffend Anders Sporten in Tilburg

Wat je kunt verwachten van een Bodytec training bij Verbluffend Anders?

Voor de training wordt je opgewacht door jouw personal trainer. Je ontvangt dan een speciaal setje onderkleding: dat mag je aan trekken. Daarna krijg je hier overheen nog een vest met elektroden die worden aangesloten op de Miha Bodytec machine. Verder draag je je eigen sportschoenen. Je bent nu klaar voor de BodyTec training.

Onder begeleiding ga je in een training van 20 minuten, diverse oefeningen uitvoeren. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze oefening van vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Elke oefening wordt ongeveer tien keer herhaalt, daarna ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt.

Jij geeft zelf aan welke intensiteit van de prikkels jij prettig vindt om mee te trainen. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Misschien vind jij de woorden weerstand, prikkels en elektroden een beetje spannend klinken? Geen zorgen, een Bodytec training volledig pijnloos. Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit prettig voor jou werkt.

EMS Bodytec Verbluffend Anders Sporten in Tilburg

Iedere client heeft een andere (sport)achtergrond heeft en daarom ook een verschillend trainingsdoel. Jouw personal training stelt daarom op basis van jouw niveau en jouw persoonlijke doelen een trainingsplan samen. Wil je je billen, benen en buik trainen of juist je schouders, borst, of rug? Is jouw doel afvallen of wil je sneller sterker en fit worden? We stemmen het af op jouw wensen. Bij de intake wordt ook besproken of er blessures of aandoeningen zijn zodat we hier rekening mee kunnen houden in jouw persoonlijke trainingsschema.

Heb jij een positieve stok achter de deur nodig? We geven jou altijd de volledige aandacht! Niet alleen tijdens de training om ervoor te zorgen dat je houding goed is maar ook om jou te blijven motiveren om tot het uiterste te gaan.

Wanneer kom je bij ons in Tilburg trainen? Word ook snel, maar verantwoord fit: reserveer een proeftraining bij onze professionele personal trainers!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>