5 verbluffende voordelen van buiten sporten in de winter

Ben jij op zoek naar een fijne plek waar je je thuis voelt? Waar je kunt sporten onder kundige begeleiding, de persoonlijke aandacht krijgt die je verdient en doelen haalt? En waar je na afloop van die intensieve sportsessie kan bijkomen in het wellness center? Zoek dan niet verder! Bij Verbluffend Anders in Tilburg combineren we de zorg voor je spieren met tijd voor jezelf. Leer alles dat je wil weten over gezonde voeding tijdens één van onze maandelijkse workshops, geniet van een ontspannen gezichtsbehandeling na het sporten en haal je doelen onder leiding van professionals. Lees hieronder meer over ons aanbod en kom gezellig langs voor een kennismaking!

5 verbluffende voordelen van buiten sporten in de winter

verbluffende voordelen van buiten sporten in de winter tilburg

Buiten sporten in de winter biedt veel voordelen die beter zijn dan workouts in een warme huiskamer. Ontdek hoe koeler weer jouw lichaam en geest een boost geeft.

Brrrrr! Het is koud buiten. Maar in plaats van de rest van de winter op je bank te bingedaten met Netflix, ga je naar buiten en omarm je de elementen! Dit kan jouw mentale en fysieke gezondheid op verschillende manieren ten goede komen.

Van het versterken van je botten tot het verbeteren van je immuniteit, hier zijn vijf manieren waarop lichaamsbeweging in de buitenlucht van Tilburg jouw gezondheid deze winter kan verbeteren.

verbluffende voordelen van buiten sporten in de winter tilburg

1. Je verbrandt meer calorieën

Als je traint als het koud is, moet je meer energie verbruiken om jouw lichaamstemperatuur te verhogen. Als je inspanningen levert op atletisch niveau – hard fietsen, hardlopen op trainingsniveau – verbrand je 10 tot 40 procent meer calorieën in de kou dan bij meer gematigde temperaturen.

Een persoon van 68 kilo zal het volgende aantal calorieën verbranden wanneer hij een uur van deze winter activiteiten doet:

  • Schaatsen met meer dan 9 mph: 544
  • Langlaufen met een matige inspanning (4 tot 4,9 mph): 476
  • Sneeuwschoenwandelen: 476
  • Sleeën: 408
  • Alpineskiën met matige inspanning: 340

2. Je versterkt botten

Cabinekoorts is niet het enige risico dat gepaard gaat met een winterslaap binnenshuis tijdens de wintermaanden. Als je binnen blijft, door o.a. de lockdown, krijg je ook geen zonlicht, wat op zijn beurt de productie van vitamine D in je lichaam kan verminderen.

Voor sterke botten heb je vitamine D nodig. Vitamine D is belangrijk om botten sterk te houden; het is vooral belangrijk voor mensen met artritis die corticosteroïden gebruiken, omdat ze een verhoogd risico op broze botten hebben.

Slechts 15 minuten blootstelling aan de zon kan al veel vitamine D produceren bij mensen met een lichte huid. Je hebt mogelijk meer blootstelling nodig als je huid donkerder is.

verbluffende voordelen van buiten sporten in de winter in tilburg

3. Je blijft gezonder

Het lijkt misschien alsof je al die tijd in het ijs en de sneeuw doorbrengt, je kwetsbaarder wordt voor verkoudheid en griep. Maar het is veel waarschijnlijker dat jouw buitenactiviteit met een personal trainer je immuunsysteem een ​​boost zal geven.

Een onderzoek uit 2015 wees uit dat lichaamsbeweging je immuunsysteem versterkt door het herhaaldelijk te benadrukken. Hoewel de studie zich concentreerde op het effect van lichaamsbeweging bij dieren, geloven onderzoekers dat de bevindingen ook naar mensen vertalen.

Volgens Yoonkyung Park, een professor in biomedische wetenschappen aan de Chosun University in Zuid-Korea die toezicht hield op het onderzoek:

“We zijn er sterk van overtuigd dat regelmatige lichaamsbeweging op de lange termijn het immuunsysteem aanzienlijk kan verbeteren.”

buiten trainen in de winter met personal trainer tilburg

4. Je verheft jezelf

Voel je je depressief door de koude, donkere dagen van de winter? Een van de beste manieren om de winterblues uit te bannen, is door het weer te omarmen.

Slechts vijf minuten activiteit kan al een begin zijn om je humeur te verbeteren, en een aanhoudend trainingsregime met een personal trainer kan volgens de American Psychological Association helpen bij het verlichten van langdurige depressie. Maak dus snel een afspraak met één van onze personal trainers.

voordelen van buiten trainen met personal trainer tilburg

5. Je krijgt een betere training

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat buiten sporten in natuurlijke elementen kan resulteren in een betere training dan trainen in een sportschool. Als je bijvoorbeeld buiten hardloopt, heb je te maken met verschillende soorten uitdagingen – bergopwaarts klimmen, afdalen af, windweerstand – die moeilijk nauwkeurig te dupliceren zijn op een loopband.

Studies hebben ook aangetoond dat mensen die buitenshuis sporten vaker en langer actief zijn dan binnensporters. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat mensen die buiten sporten er meer van genieten.

Dus waar wacht je op? Bundel je krachten met één van onze personal trainers, boek een persoonlijke sessie in Tilburg en ga erop uit!

Wat is je favoriete wintertraining in de buitenlucht? 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>